مقدمه


نمایشگاه کتاب ابوظبی همه ساله در ماه آوریل و می(اردیبهت ماه) در محل نمایشگاه های شهر ابوظبی برگزار می گردد.این نمایشگاه از زمان تاسیس تاکنون رشد فزاینده ای داشته است و به سرعت تبدیل به مرکز تجارت کتاب عرب و محل ارجاع کتابفروشان،ناشران و موزعان کتاب کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس می شود.
این نمایشگاه توسط وزارت فرهنگ و گردشگری ایلات متحده عربی برگزار می گردد.بیش از 1000 ناشر از این کشور و 50 کشور عربی و چندین کشور خارجی دیگر همه ساله در این نمایشگاه شرکت می کنند و بیش از 500 هزار عنوان کتاب در این نمایشگاه عرضه می گردد. امسال بیست و پنجمین دوره نمایشگاه برگزار می گردد. مخاطب هدف این نمایشگاه بیش از 300 میلیون خواننده کتاب در کشورهای عربی می باشد.

بخش های مختلف نمایشگاه


این نمایشگاه به صورت یکجا در یک سالن بزرگ برگزار می شود.عرضه و نمایش کتاب و سایر فعالیت های فرهنگی نمایشگاه بصورت یکجا در این سالن بزرگ انجام می گیرد.بخش های مختلفی که در این سالن حضور دارند عبارتند از:

1-بخش ناشران

که در سرتاسر سالن در غرفه های مختلف کتاب هایشان را در معرض عرضه و فروش قرار می دهند.

2-تصویرگران

فضای نسبتا کوچکی در بخش انتهایی سالن برای تصویرگران اختصاص داده می شود که در آنجا عمدتا تصویرگرانی از خود ابوظبی تصاویر خود را در آنجا به نمایش و فروش می گذارند.در این محل تصویرگران بیشتر به معرفی خود و قابلیت هایشان جهت گرفتن سفارش کار از ناشران فعالیت می کنند

3-جایزه ادبی شیخ زاید

این جایزه که همه ساله به ناشران و نویسندگان خارجی که در حوزه مسایل مربوط به جهان عرب کتاب چاپ می کنند،اعطا می گردد،نتایج خود را در ایام نمایشگاه و در نمایشگاه اعلام کرده و طی مراسم خاصی به برگزیدگان جوایزی اهدا می کنند.سازمان متولی این جایزه که وزارت فرهنگ و توریسم آن کشور می باشد.در فضایی بزرگ و زیبا فعالیت های خود را در ایام نمایشگاه به نمایش می گذارند.

4-پروژه الکتاب

این پروژه که جهت حمایت از ناشران خارجی که با خرید کپی رایت آثار عربی آنها را مورد حمایت قرار می دهند توسط کتابخانه ملی ابوظبی برگزار می گردد.این پروژه نیز در فضای خوبی در نمایشگاه فعالیت می کند و پذیرای مخاطبین خود می باشد.

5-غرفه های جمعی(Collective)

در این غرفه ها عمدتا سازمان های خارجی مجموعه ای از ناشران خود و بعضی قابلیت های نشر کشورشان را معرفی می نمایند.کشورهایی که معمولا در این نمایشگاه غرفه ای جمعی دارند عبارتند از:ترکیه،آلمان،سویس،انگلستان،فرانسه،هند،چین،کره و….

6-بخش کتاب آشپزی

در گوشه ای از سالن فضایی شیکی تعبیه شده است که هر روز چند ناشر ویژه کتاب های آشپزی کتاب هایشان را طی مراسمی در آنجا نمایش می دهند.در این مراسم معمولا ناشر ی که برنامه اجرا می کند غذاهایی محلی نیز که در کتاب توضیح داده شده را پخته و سرو می کنند.

7- مکان های اجرای برنامه های فرهنگی

در بخش هایی از سالن 2 تا 3 محل ویژه جهت گفتگوها و سخنرانی های تخصصی و همچنین رونمایی کتاب ها اختصاص داده می شود.عمده فعالیت ها و رویدادهای فرهنگی نمایشگاه در این فضاها اجرا می شود.

8-سالن کپی رایت

در بخشی از سالن بزرگ نمایشگاه فضای نسبتا کوچکی به آژانس های ادبی اختصاص داده می شود.آژانس های ادبی خیلی کمی از این فضا استقبال کرده و میز اجاره می کنند.عمده فعالیتی که در این فضا اتفاق می افتد پذیرش تقاضا برای استفاده از حمایت پروژه الکتاب می باشد.ناشران خارجی که کپی رایت کتاب های عربی را در نمایشگاه خریداری می کنند،به همراه ناشر صاحب اثر در اینجا حاضر شده و قرارداد اولیه را در حضور کارشناس پروژه امضا می کنند و همراه با آنها ناشر خارجی فرم درخواست حمایت را نیز تکمیل می نماید.
توجه:جهت اطلاع بیشتر از پروژه الکتاب و نحوه استفاده از آن با دفتر خانه ترجمه پل تماس حاصل فرمایید.

9-مهمان ویژه نمایشگاه

هر سال یکی از کشورها بعنوان میهمان ویژه نمایشگاه انتخاب می گردد.در دوره قبل نمایشگاه کشور سوئد بود.میهمان ویژه نمایشگاه با برنامه های فرهنگی و برپایی فضایی ویژه امکانات و قابلیت های نشر کشور خود را به نمایش می گذارد.

حضور ایران در نمایشگاه ابوظبی

کشور ایران در این نمایشگاه حضور چندان فعالی ندارد و معمولا ناشران خصوصی ایرانی در این نمایشگاه حضور پیدا نمی کنند. رایزنی جمهوری اسلامی ایران در ابوظبی وکانون پرورش فکری کودک و نوجوان در سال های اخیر در نمایشگاه شرکت داشته اند.آژانس ادبی و ترجمه پل سه دوره است که در این نمایشگاه بعنوان بازدیدکننده شرکت می کند.

نحوه شرکت در نمایشگاه

از یک ماه مانده به وقت نمایشگاه شما می توانید با مراجعه به سایت نمایشگاه به آدرسwww.adbookfair.com فرم ثبت نام به صورت بازدید کننده یا غرفه دار را پر کرده و بعد از امضا و مهر به همراه صفحه اول پاسپورت خود به شماره تلفن اعلام شده در سایت فاکس نمایید و یا می توانید اسکن آنها را به آدرس ایمیل info@pol-ir.com ارسال نمایید.بعد از ارسال مدارک مذکور دعوتنامه ای از طرف نمایشگاه برای شما ارسال می شود.شما می توانید با مراجعه به یکی از آژانس های معتبر مسافرتی به همراه دعوتنامه بلیط هواپیما و هتل رزرو نمایید.اطراف نمایشگاه چندین هتل خوب است که می توانید برای اقامت رزرو کنید.یادتان باشد که هتل حتما در داخل شهر و نزدیک نمایشگاه باشد.

رویدادهای فرهنگی


سخنرانی ها، سمینارها،رونمایی های کتاب،برنامه اهدا جوایز و ده ها برنامه فرهنگی دیگر در داخل نمایشگاه اجرا می شود که حضور در آنها رایگان است.این برنامه ها فرصت های خوبی است برای شناخت بهتر بازار نشر کشورهای عربی .با حضور در نمایشگاه ابوظبی می توانید از نزدیک با مسولین پروژه الکتاب جهت گرفتن حمایت برای ترجمه و چاپ کتاب های عربی به فارسی و همچنین با مسئولین جایزه ادبی شیخ زاید جهت شرکت دادن آثاری که به عربی ترجمه یا تالیف کرده اید،آشنا شوید.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.